Mountain Trail Parken

Siden 2015 har vi arbejdet på at kunne få mountain trail til djursland. Efter snart 3 års frem og tilbage, er vi nu endelig nået til det punkt, hvor der virkelig sker noget!

Vikingetema
Et inspirationsværk af den ene tredjedel af banen, hvor man kan se en teltlejr og en vikinge'borg' - tanken er at der ved stævner og andre arrangementer, vil være 'ægte' vikinger der bruger området, for at bidrage til stemningen.

Vores mission

Vi vil introducere den internationalt anerkendte ridesportsgren Mountain- og Extreme Trail til Danmark. Til hest, eller fra jorden med hesten i hånden bevæger man sig rundt i et dertil indrettet parkanlæg, der efterligner ekstreme- og bjerglignende forhold. Med inspiration fra parker i USA og Tyskland, vil parken indeholde alt fra ”Naturlige forhindringer så som vandpassager, herunder små vandfald, ”væltede træer”, buskads, grusgrave og bakker, samt en hel række ”Man made” forhindringer så som div. Broer, stål broer, trapper, vipper, skamler, passager mv. Det er vores ønske at parken endvidere kan ”krydres” med elementer fra andre lignende sportsgrene som Working Equitation, Ranch Trail mv. Parken skal naturligvis kunne tilgodese alt fra træning, kurser, konkurrencer og events derfor ertilskuerpladser, toilet faciliteter, parkering og gæste-heste faciliteter også en del af planlægningen. Alt sammen har til formål at udfordre hest og rytter på en helt ny måde, ikke set i Danmark før.

Projektet er estimeret til at koste omkring 1,5 millioner kroner. Som privat rideksole heste virksomhed, er sådan et beløb ikke lige noget man disker op med, og ligeledes er der ingen offentlige midler at hente, og mange fonde udelukker at støtte private virksomheder. Vi er stolte af at være en privat virksomhed, da det betyder at vi er i langt større kontrol med kvaliteten af det vi laver. Det betyder også at vi bidrager til lokalsamfundet med arbejdskraft, og kan kaste os ud i skøre projekter (som en Mountain Trail bane, eller et 2 km langt gangsystem til 40 heste i én flok!).

Sammenhold på tværs af discipliner i Danmark, er ligeledes en stor del af vores mission. Mountain Trail skildrer ikke mellem hesterace eller udstyrstype. Det betyder at der er plads til alle uanset hvilke discipliner man ellers måtte være vandt til!
Dermed kan Djurs Horse Park blive et mødested for alle discipliner i hele Danmark, hvor vi sammen kan udvikle os, blive inspireret og lære.

Mountain Trail skildre ikke mellem hesterace eller udstyrstype. Det betyder at der er plads til alle uanset hvilke discipliner man ellers måtte være vandt til!

Så langt er vi

Det mangler vi

  • Mark Bolender er klar og vi har betalt depositum til ham!
  • Alle tilladelser er i hus
  • Dekoratør Erik Heiss er klar
  • De første store entreprenør tilbud er indhentet
  • Vi er i dialog med LAG og ELRO fondet, om mulige fondsmidler

 

  • Blive godkendt til LAG og ELRO fondets midler
  • Få de sidste tilbud indhentet
  • Få lavet de færdige designs af M. Bolender og Erik Heiss, så byggeriet kan starte

Indgangsportal
En rigtig park skal have en flot indgangsportal! Vores bliver smukt udsmykket og i træ, så stor at selv lastbiler kan køre igennem. På den måde får man virkelig oplevelsen af at træde ind i en anden verden, hvor man kan få nye oplevelser, blive udfordret og inspireret.