Brug af Mountain Trail Parken på Djursland

Dette er et eksempel, fra Mountain Trail Parken i Tyskland "Gut Hammerberg Extreme Trail Park"

 
 

Sådan kommer du til at kunne benytte Parken

Det er vores mål at så mange som muligt skal kunne få glæde af Mountain trail parken, derfor ind tænker vi flere elementer i parkens design. Målet er at kunne tilbyde et parkanlæg med cirka 70 øvelser som en start, det vil sige at du får MASSER af udfoldelsesmuligheder! 

Øvelserne varierer i sværhedsgrader således der både er til begyndere og trænede ryttere og heste. Endvidere designes en række øvelser til at udfordre ponyer under 120 cm. Det vil sige højde, bredde og længde er dimensioneret til at matche samme udfordring til den lille hest, som hvis hesten var +150cm.

Aktiviteterne i Parken vil variere og naturligvis inkluderer deciderede konkurrencer i Mountain trail disciplinen, MEN er du ikke til konkurrence skal du stadig ikke snydes for alt det sjove! Der vil være rig mulighed for at deltage i undervisning, kurser og camps, både hverdage, weekender og ferier.

Er du en af dem som agter at besøge os hyppigt kan du bestå sikkerhedskurset og få et login - hvormed at du selv, uden instruktør, kan booke tid på banen til træning for dig og din hest, eller bare som en hyggelig weekend aktivitet som alternativ til rideturen i skoven.

Parken kan endvidere bookes til afholdelse af aktiviteter for eksempelvis klubber, foreninger og lign.

På stedet har vi vores egne trænede heste. Dermed kan vi også tilbyde personale oplevelser, lederkurser og turist ridning i parken.

Hvad får HESTEN ud af det?

Det at træne i en Mountain trail Park kan for nogle virke som et ”over-kill” da bjerge i DK ikke ligefrem er det vi har mest af. Ikke desto mindre er der masser af benefits for din hest (og dig) som er værd at tage i betragtning!

I parken vil din hest kunne trænes med vipper, broer, skrænter, vand, lyde, bevægelige objekter mv. 

Det er et kendt og efterhånden veldokumenteret faktum at heste som trænes i et miljø med stimulans har lettere ved at omsætte stimulans fra andre miljøer, det vil kort sagt sige at hesten som kan begå sig på en Mountain trail bane ikke kun får alle de fysiske benefits med sig, men også store dele af det mentale aspekt.

Hestens Biomekanik, balance og mod forbedres gradvist hvilket både hest og rytter kan drage store fordele af i den øvrige daglige træning. 

Heste har en naturlig skepsis overfor ukendte lyde samt bevægelige objekter/underlag og ofte også andre dyr såsom køer, grise, får, æsler mv.

I parken trænes alle disse elementer, og ved specielle arrangementer kan der i trygge rammer også trænes specifikt på tilvænning til bevægelige objekter og levende dyr.

OVERNATNING SKAL DER TIL

For at sikre en god oplevelse fra start til slut, rummer projektet en p-plads med 20 stk. faste paddocks i stål, som din(e) hest(e) kan overnatte sikkert i, eller blot sættes af i, mens du gør klar til en enkelt lektion i parken.

Til de tobenede har vi i et lokalt vandrehjem i Nørager, samt nærliggende campingpladser, som vi kommer til at have gode aftaler med. Dermed kan du roligt tage en forlænget weekend til Djurs Horse Park, uden at skulle bekymre dig om overnatning, parkering, opstaldning osv. - Vi kommer til at have styr på det for dig :-)

PRIS

Priserne er ikke fastlagt endnu, og bliver det først når banens totale budget er blevet lagt (foråret 2018). Men priserne vil variere efter aktivitets type, instruktører og være tids- og sæsonbetonede. Derudover vil der være mulighed for rabatter med sæson- eller månedskort. Typisk vil booking af banen onsdag formiddag være et billigere end en lørdag eftermiddag. Vi forventer ydelser helt ned til ca. 300 kr/time, samt heldags og -weekend aktiviteter i henhold til gældende markedspriser, m/u kost og logi. Vi forsøger at tilbyde et så bredt spektrum af aktiviteter som muligt, så ALLE kan føle sig velkomne.