Brug af Mountain Trail Parken på Djursland

SÅDAN KOMMER DU TIL AT KUNNE BENYTTE PARKEN

Det er vores mål at så mange som muligt skal kunne få glæde af Mountain trail parken, derfor indtænker vi flere elementer i parkens design.

Djurs Horsepark består af mere end 30 øvelser og banen udviddes årligt.

Øvelserne varierer i sværhedsgrader således der både er til begyndere og trænede ryttere og heste.

Ligeledes er de fleste af parkens øvelser designet således også små ponier og Shetlændere kan være med.

Aktiviteterne i Parken vil variere og naturligvis inkludere deciderede konkurrencer i Mountain trail disciplinen, MEN er du ikke til konkurrence skal du stadig ikke snydes for alt det sjove! Der vil være rig mulighed for at deltage i undervisning, kurser og camps, både hverdage, weekender og ferier.

Daglig træning

Er du en af dem som agter at besøge os hyppigt kan du bestå Intro-kurset og derved opnå adgang til banen på egen hånd. På den måde kan du få masser af træning til dig og din hest, og en hyggelig weekend aktivitet som alternativ til rideturen i skoven.

Camps og kurser

Året igennem vil der være tilbud med både Camps(rideljre) og kurser af en eller flere dages varighed.

Kurserne vil have forskellig opsætning således der er til både begyndere og øvede, kurser til ungheste, kurser til børn mv.

IMTCA Events og Challenges

Efter godkendelse af banen i uge 32, kan vi afholde konkurrencer indenfor ”International Mountain Trail Challenge Association” Her benyttes reglement og uddannede dommere fra “ International Trail Challenge Association”. Det betyder at dommerne kan være danske, eller fra udlandet. Deltagere med gyldigt medlemskab af IMTCA kan samle point i foreningen.

DHE Træf og øvrige stævner

Det velkendte DHE træf vil fortsat blive afholdt på faciliteten og benytte parken til træf, ligesom vi også vil udbyde mindre stævner og begivenheder som ikke kun retter sig mod IMTCA medlemmer.

Du kan læse mere om DHE Træf HER

Gruppe aktiviteter, teambuilding, personale tur og turistridning

Står du for firmaaktiviteterne i år, eller mangler du en god ide til at ryste en skoleklasse, sportshold, eller en personale gruppe sammen – så kan Djurs Horse Park også hjælpe her.

På stedet har vi Horse in Harmony Rideskolens rolige og trænede heste, dermed kan vi tilbyde personale oplevelser, lederkurser og turist ridning i særklasse.

Vores personale har flere års erfaring med teambuilding og personlig udvikling med heste, og vores heste er forsvarlige, rolige og veltilpasse.


For langt at køre med egen hest?

Derfor skal du ikke snydes – er det ikke muligt at tage din egen hest med kan du leje en af os!


Overnatning

Ønsker du og familien eller veninderne at lave en tur ud af det tilbyder vi overnatning til din hest i trygge rammer og med professionel pasning.

Overnatning i telt er også mulig ved separat forespørgsel.Hvad får HESTEN ud af det?

Det at træne i en Mountain trail Park kan for nogle virke som et ”over-kill” da bjerge i DK ikke ligefrem er det vi har mest af. Ikke desto mindre er der masser af benefits for din hest (og dig) som er værd at tage i betragtning!

I parken vil din hest kunne trænes med vipper, broer, skrænter, vand, lyde, bevægelige objekter mv. 

Det er et kendt og efterhånden veldokumenteret faktum at heste som trænes i et miljø med stimulans har lettere ved at omsætte stimulans fra andre miljøer, det vil kort sagt sige at hesten som kan begå sig på en Mountain trail bane ikke kun får alle de fysiske benefits med sig, men også store dele af det mentale aspekt.

Hestens Biomekanik, balance og mod, forbedres gradvist hvilket både hest og rytter kan drage store fordele af i den øvrige daglige træning. 

Heste har en naturlig skepsis overfor ukendte lyde samt bevægelige objekter/underlag og ofte også andre dyr såsom køer, grise, får, æsler mv.

I parken trænes alle disse elementer, og ved specielle arrangementer kan der i trygge rammer også trænes specifikt på tilvænning til bevægelige objekter og levende dyr.