Hvad er Mountain Trail egentlig?

Mountain Trail er en sportsgren uden krav om race, udstyr eller alder, dvs. BÅDE for børn og voksne. Den kan udføres ridende eller fra jorden. Mountain Trail udfordre din hests naturlige motorik, styrker dens, og din egen, selvværd i en række udfordrende forhindringer, der tager afsæt i det barske landskab man finder i bjergområder (deraf navnet “Mountain Trail” = Bjerg Spor). 

Forskelle på mountain trail og extreme mountain trail

Der findes to grene af Mountain Trail, nemlig denne og så ”Extreme Mountain trail”.

På en måde er Extreme Mountain Trail det samme som Mountain Trail - bare på steroider.

Mountain Trail kræver, at hest og rytter skal navigere igennem forhindringer med tillid og dygtighed mens tid ikke er en væsentlig faktor. Det er teknisk nøjagtighed, spidsfindighed og naturligt flow til gengæld. Der er gradvist forskellige forhindringer, hvor de mest udfordrende er designet til den mest erfarne hest og rytter.

Extreme Mountain Trail ligner Mountain Trail, men med langt vanskeligere udfordringer med henblik på forhindringerne. Det kræver også et højt niveau af finesse og dristighed - og der er også et elementet i at gøre alt så hurtigt som muligt. Forhindringerne er normalt meget mere udfordrende, og typisk kan en øvelse være en kombination af flere øvelser sammen, eks. En låge i vand i stedet for de to adskilt.

Et primært fokus på både Mountain Trail og Extreme Mountain Trail er ikke kun at løse forhindringerne ordentligt og rettidigt, men at udføre dem med finesse; Noget som kun kan opnås ved ægte harmoni mellem hest og rytter. Mangel på Finesse og harmoni er indlysende for de fleste at se. Når hest og rytter mangler dette, ser det ud som om rytteren tvinger hesten til at udføre opgaven i stedet for billedet af et partnerskab baseret på samarbejde og tillid.

Heste og Mennesker

Jo mere du forstår hesten, jo mere elsker den. Og jo mere du elsker hesten, jo mere forstår du den. Det handler ikke om, hvem der er chefen, der har autoritet og respekt, eller om hvordan man kan få en hest til at gøre det ene eller andet. Det drejer sig om "hvem der er værdig til lederskabet" ud fra hestens instinkt.

- Mark Bolender

Hestens instinkt

Heste er byttedyr, og mennesker er rovdyr. Det betyder, at heste fra naturens side har en anden opfattelse af fare end vi mennesker har, OG at den, hvis ikke lært andet, vil reagere først og tænke senere. Dette er sund fornuft, og har holdt dem i live siden tidernes morgen. Deres stærke instinkter giver dem mulighed for at reagere ved det mindste tegn på fare. Det er ikke dumt, men et strålende design, der har hjulpet heste til at overleve og blomstre.

Vi har som mennesker brug for at træne hestene til at færdes trygt og sikkert i vores verden sammen med os – hertil er Mountain trail oplagt.