Hvad er Mountain Trail egentlig?

Først og fremmest er det en sport der samler ryttere på tværs af ridediscipliner og uanset hesteracer og træningsniveau. Den kan udføres både fra jorden (In-hand) og ridene.

Sporten har til formål at fremme godt horsemanship og uddanne dens deltagere til et større niveau af sikkerhed og rideglæde.

En Mountain Trail bane består af en række øvelser med afsæt i at ride på tur (trail ride) i bjergene (Mountains) deraf navnet ”Mountain Trail”. Derfor er mange af øvelserne lavet i naturmaterialer mens andre er konstrueret af tømmer, såsom broer, vipper og lign.

Den ideelle Mountain Trail hest er ikke af en specifik race, eller med en bestemt optømning. Istedet fokuseres på hestens og Rytterens adfærd.

Målet er en modig, selvsikker hest med et frisk og fokuseret udtryk som bevæger sig fremad i solide og energiske gangarter så den på en sikker måde ”kommer af sted” ligesom hvis man red ud på en længere tur.

Mountain Trail udfordrer både hest og rytter/Handler’s evne til at navigere i både naturlige og ”man-made” forhindringer på en sikker måde og med en teknik der afspejler et højt niveau af Horsemanship.

Ønsker du at læse om Reglerne for Mountain trail kan du finde dem HER